Fra Vesla deler ut hentesett, et hentesett skal kle opp ungen fra topp til tå. Lue, jakke/body/heldress, bukse og sokker i størrelse prematur er det vi ønsker oss!

Med prematurstørrelse menes størrelse 44. Mindre klær er ikke egnet da svært få babyer får lov til å bruke klær når de er mindre enn dette. Større størrelser skiller lite fra den kommersielle størrelse 50.

Siden jeg ofte får spørsmål om oppskrifter til Fra Vesla, prematurstrikk (og søm) til Ullevål sykehus, har jeg samlet noen lenker til et sett som fungerer greit. Men i ærlighetens navn så finnes det masser av andre oppskrifter som også fungerer utmerket. Jeg håper dette gjør det litt lettere!

Som dere sikkert har fått med dere så bør man ikke bruke dukkeoppskrifter når man lager klær til premature. Dette er fordi premature ofte ikke har samme kroppsfasong som fullbårne babyer. De er ofte smalere på grunn av manglende ernæringsopptak mot slutten av svangerskapet, noe som gjør dette med klær ekstra vanskelig, de henger og slenger rundt en tynn babykropp. I tillegg har dukkeklær ofte vonde og vanskelige lukkinger som ikke er egnet for et lite spedbarn.

Til tross for dette kunne jeg ikke dy meg med å prøve dette settet som søsteren min og jeg har laget på en dukke. Vesla vant denne dukken i DNT sin julebasar høsten 2015. Det er en Simba babydukke, 43 cm lang. Det flotte med ribbestrikk er at det på en slik dukke blir så tydelig at klærne kan brukes en stund, og at babyen har noe å vokse i selv om klærne er perfekt på i str 44. Det er med andre ord lov å strikke buksen litt for lang.

Hvis du ønsker å sy klær anbefales Hanna Rönmarks mønstre fra Hallonsmuladesign. (https://hallonsmuladesign.wordpress.com/)

Du finner oppskriftene til dette settet her:

Veslas lille kyse og labber: http://www.fravesla.com/#post11

Heklet jakke: http://www.dilldalldesign.com/#post318Ribbestrikket

Bukse: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6609&cid=1


F
oto: (C) Hildegunn Marcussen