For over fem år siden startet storesøsteren min Heidi opp en Facebookgruppe som heter Prematurstrikk og andre hjertesaker. Utgangspunktet for gruppa var kuvøsegenserne som ble strikket til Haydom. Gruppa skulle være en plass hvor en kunne prate fritt om prematurstrikk til inn og utland. Men hun fikk fort teften om at det fantes mange flere saker det gikk an å strikke til. Det var mange, både premature og større barn som trengte å varme kroppen med ullfibre. Gruppa fikk fort en prosjektliste over “veldedighetsstrikkeprosjekter”, der ble en rekke hjertesaker listet opp med omhu. Etter hvert ble jeg – lillesøster – både slått til admin og begynte å hekle tepper til Amandaprosjektet, og luer til både inn og utland.

Lite visste jeg da at jeg under to år senere skulle få motta både prematurtepper og luer (fra Amandaprosjektet) og Dråpetroll (fra Små strikkegleder) til ei bitte lita jente som ble født på Ullevål. Lite visste jeg at min glede med å lage og å gi skulle belønnes med å få og kjenne på kroppen hvor mye en ulltråd kan bety!

https://www.facebook.com/groups/prematurstrikkogandrehjertesaker/